Kako vam poglobitev poda vozila olajša vsakodnevno mobilnost?

/ / Predelave v osebnih vozilih
Poglobitev poda za prevoz invalida na invalidskem vozičku

Poglobitev vozila omogoča prevoz osebe na invalidskem vozičku tudi v manjših vozilih, v katerih to običajno zaradi višine ne bi bilo možno.

Kako izgleda poglobitev vozila? Pri poglobitvi vozila se celotno dno zadnjega dela vozila (prtljažnika) zamenja z novim, nižjim. Tako se zniža dno vozila in s tem poveča notranja višina, ki omogoča udobno vožnjo v invalidskem vozičku in neoviran pogled osebe na invalidskem vozičku skozi okno.

Večja notranja višina

Kljub temu, da je vozilo majhno, je potniku na invalidskem vozičku lahko zelo udobno. Nudi mu neoviran pogled skozi okno in komunikacijo z ostalimi sopotniki. Previdni morate biti le pri bolj razgibanem terenu, saj je zadnji del vozila zdaj nižji.

Poglobitev poda za dosego višjo notranjost

Krajša klančina

V vozilo se oseba pripelje prek klančine, ki je zaradi nižje višine zadaj lahko mnogo krajša. Tako je primerna za uporabo tudi v mestu, kjer je manj prostora za manevriranje. Klančina je lahka in se enostavno zloži po uporabi. V primeru, da se oseba zadaj ne vozi, se zloži tako, da se dno prtljažnika zravna, kot da sploh ne bi bilo predelano.

Klančina za vstopanje v vozilo

Vgradnja celotnega paketa

Ker se pri poglobitvi dna vozila vgradi celoten paket različnih predelav, te nato delujejo kot uigrana celota. Varnostni pasovi za pritrditev vozička delujejo tudi kot varnostni pas ob vožnji vozička prek klančine v vozilo, da se ta ne more po nesreči zapeljati vzvratno. Uporabniki se v zelo kratkem času naučijo hitro in varno upravljati s tako predelavo.

Katero vozilo je primerno?

Za poglobitev so primerna predvsem vozila s »škatlastim« zadnjim delom: Citroen Berlingo, Peugeot Rifter (in prej Partner), Ford Tourneo Connect, Renault Kangoo, Fiat Doblo, Volkswagen Caddy. Ni važno, ali je vozilo rabljeno ali novo.

Za modele vozil s škatlastim zadnjim delom

Število potnikov

Število potnikov se spremeni glede na velikost vozila. Pri nekaterih daljših modelih lahko celotna zadnja klop ostane nedotaknjena, pri manjših pa se uporabi le tretji sedež zadnje klopi, druga dva se zložita. V primeru, da osebe na invalidskem vozičku ni v vozilu, lahko nemoteno še vedno uporabljamo celotno zadnjo klop.

Certificiran izdelek

Izdelek ima vse potrebne certifikate za enostavno homologacijo, ki jo lahko izvede tudi AMK Servis namesto vas. Izdelan je v Evropi in testiran ter zato popolnoma varen za vsakodnevno uporabo. Po predelavi garancija vozila ostaja nespremenjena.

STOPITE V KONTAKT

Telefonska številka: 01 3655 419 / 051 402 569
E-poštni naslov: info@amkservis.si
Naslov: Vrhniška cesta 25A, 1351 Brezovica

© 2024 All rights reserved - AMK Servis d.o.o.

TOP
sl_SISlovenian