Kako izbrati vozilo, ki ga vozi invalid?

/ / Predelave v osebnih vozilih
Ročno upravljanje plina in zavore

Z uporabo vozila postane voznik invalid enakovreden vsem ostalim udeležencem v prometu, zato mora biti enako previden in se držati predpisov. To pa ne pomeni, da vozilo izbira po enakih merilih, saj je zanj pomembnih veliko več dejavnikov. Različna oprijemala in naslon za roke, široko odpiranje vrat, električno odpiranje vrat prtljažnika in stranskih drsnih vrat in še mnogo drugih pripomočkov lahko močno olajšajo vsakodnevna opravila.

Toplo priporočamo avtomatika

Prava izbira je tista, ki najbolje ustreza vašemu življenjskemu slogu. Večino predelav je mogoče izvesti na vseh vozilih, toplo pa priporočamo izbiro avtomatika, saj vam ta razširi možnosti, za katere se lahko odločite. Najbolje je, da se pred odločitvijo posvetujete s strokovnjakom iz AMK Servisa, ki vam bo znal svetovati na podlagi izkušenj.

Vozilo z avtomatskim menjalnikom
Vozilo z avtomatskim menjalnikom

Pred izbiro si odgovorite na nekaj vprašanj, da boste prepričani v svojo odločitev. Najboljša izbira za nekoga ni nujno najboljša izbira za drugega. Vedno prilagodite vozilo vašim potrebam. Opazujte se med svojim delom in si zapisujte, kaj so vaše potrebe in kaj trenutno pogrešate.

Samostojno upravljanje vozila

9 VPRAŠANJ, NA KATERA SI MORATE ODGOVORITI PRED NAKUPOM VOZILA ZA PREDELAVO

STOPITE V KONTAKT

Telefonska številka: 01 3655 419 / 051 402 569
E-poštni naslov: info@amkservis.si
Naslov: Vrhniška cesta 25A, 1351 Brezovica

© 2024 All rights reserved - AMK Servis d.o.o.

TOP
sl_SISlovenian