ČE ODGOVORA NE NAJDETE, SE OBRNITE NA NAŠE SVETOVALCE

POIŠČITE ODGOVORE NA VPRAŠANJA O PREDELAVAH OSEBNIH VOZIL ZA INVALIDE

HITRA VPRAŠANJA IN ODGOVORI O OSEBNIH PREDELAVAH

Ja, z ustrezno predelavo, ki je odvisna od stopnje invalidnosti in tipa vozila. Če ravno kupujete novo ali rabljeno vozilo, priporočamo izbiro avtomatika. Predelava upravljanja vozila je zelo pogosta storitev, ki jo nudi tudi AMK Servis.

Ja. Nekateri avtomobili omogočajo, da celotna zadnja klop ostane nedotaknjena, pri manjših pa se lahko namesti pomožni sedež. Za družinsko uporabo priporočamo poglobitev vozila ali vgradnjo hidravličnega dvigala v manjši osebni kombi.

Ja. Poleg tega je večino predelav možno odstraniti iz vozila brez vidnih poškodb v primeru, da se odločite za prodajo.

Pri izbiri vozila razmislite o čim več potrebah in željah, ki jih imate. Življenje v mestu, ozke garaže, izleti v naravo, prtljaga… Vse to močno vpliva na izbiro vozila, v katerem se vozi tudi invalid.

Pod vozila se lahko poglobi pri Volkswagen Caddy L in XL, Citroen Berlingo L in XL, Peugeot Rifter L in XL, Opel Combo L in XL, Fiat Doblo, Ford Grand Tourneo Connect.

Ja. Sofinanciranje pridobite tako, da oddate vlogo za uveljavljanje pravice do prilagoditve vozila ali sofinanciranja nakupa novega prilagojenega vozila  na upravno enoto. Tudi AMK Servis redno sodeluje z Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom Republike Slovenije – Soča, kjer strokovno usposobljeno osebje po prejemu vloge določi, kakšna predelava je najbolj ustrezna, in na podlagi tega izda vrednotnico.

Ja. Predelava vozila »na ključ« zahteva ponudnika, ki lahko izvede vse predelave in opravi tudi storitev homologacije. To pomeni, da vam ni treba urejati začasnih registrskih tablic in prevoza med ponudniki, sploh pa ni treba usklajevati različnih ponudnikov. Pri AMK Servis imajo vsi izdelki ustrezne certifikate. 

Ja. Pri tem upoštevajte varnostni vidik in da vam bo vozilo zares pisano na kožo. Že predelano rabljeno vozilo za invalide je možno tudi kupiti, vendar je na (slovenskem) trgu malo takih vozil.

Pri izbiri ponudnika se prepričajte o kvaliteti vseh delov, ki bodo vgrajeni v vaše vozilo. Tudi če ste upravičeni do sofinanciranja, ni nujno, da bo kvaliteta izdelave enaka.

Kaj vse gre lahko narobe? Nosilnosti so lahko premajhne za vaše potrebe, ni poskrbljeno za zaščito pred rjavenjem, vgrajena varnostna oprema (npr. varnostni pas ali pritrditev vozička) ni pritrjena neposredno na točno določene točke v vozilu in zato ni varna, vgrajeni izdelki nimajo ustreznih certifikatov, zato se po predelavi ne bo dalo homologirati vozila…

Predvsem je to odvisno od vozila. Pri nekaterih vozilih s poglobitvijo imamo možnost, da celotna zadnja klop ostane nedotaknjena (npr. Volkswagen Caddy XL in Citroen Berlingo XL, Peugeot Rifter XL, Opel Combo XL). Pri kombijih z osebnim hidravličnim dvigalom ali klančino se lahko namesti dodatni pomožni sedež in se tako poveča kapaciteta vozila. 

V večje kombije, namenjene društvom invalidov in drugim organizacijam, se lahko uredi prostor in pritrjevanje tudi za več oseb na invalidskem vozičku ali brez njega. Vozilo se predela v fleksibilno, da vedno ustreza potrebam organizacije. Sedeže in pritrdišča za invalidske vozičke se lahko poljubno premika, dodaja in odstranjuje. (nujno slika!) Za pogosto uporabo še posebej priporočamo izbiro osebnega hidravličnega dvigala, ki je praktično in ima dolgo življenjsko dobo.

STOPITE V KONTAKT

Telefonska številka: 01 3655 419 / 051 402 569
E-poštni naslov: info@amkservis.si
Naslov: Vrhniška cesta 25A, 1351 Brezovica

© 2024 All rights reserved - AMK Servis d.o.o.

TOP
sl_SISlovenian