OSEBNI PROGRAM

Enostavna pot do večje mobilnosti oseb na invalidskih vozičkih

SKUTER ZA VOŽNJO Z INVALIDSKIM VOZIČKOM

V naši ponudbi je tudi poseben skuter za vožnjo z invalidskim vozičkom. Njegova glavna prednost je ta, da se uporabnik ne preseda z invalidskega vozička na skuter in nazaj in je tako zelo fleksibilen za vsakdanjo uporabo.

Izdelan je varno in zanesljivo, opremljen z lučmi, vzvratno prestavo, električno klančino in nastavljivim sistemom za pritrditev invalidskega vozička.

Skuter za uporabo z invalidskim vozičkom. Brez presedanja in enostavno prilagodljiv.

OSVAJANJE SVETA PREDELAV VOZIL ZA INVALIDE

Prilagoditve pokrivamo s kvalitetnimi proizvodi belgijskega, švedskega, nemškega in italijanskega porekla. Velik del izdelkov, ki jih vključujejo predelave, so produkti švedskega podjetja Autoadapt.

To podjetje nas stalno usposablja za montažo njihovih produktov. Z vodstvom se dobro razumemo, zato nam pri naročilih svetujejo in so odzivni. Vzdržujejo visok nivo varnosti, hkrati pa si želijo komunicirati s svojimi kupci, ki potrebujejo prilagojene rešitve.

OPREMA ZA SAMOSTOJNO UPRAVLJANJE VOZILA

Samostojno vožnjo iz invalidskega vozička zagotovimo z več pripomočki, ki se med seboj povezujejo. Pri tem uspešno sodelujemo s švedskim podjetjem Autoadapt, ki proizvaja vrsto prilagoditvenih elementov.

Upravljanje vozila na seznamu prilagoditev:

 • Za ročno upravljanje zavore, plina in sklopke: PV2 in PV3
 • Premostitev ročne zavore na levo stran: PV6
 • Premostitve in prilagoditve pozicije in oblike stopalk ter poda pod stopalkami: PV7, PV8, PV9 in PV10
 • Predelave volana s kroglo, vilicami ali specialno rokavico: PV11 in PV12
 • Prilagoditev menjalne ročice: PV13
 • Premostitve in prilagoditve obvolanskih ročic, elektronsko upravljanje z lučmi, smerniki in brisalci, upravljanje z nogo: PV14, PV15 in PV16
 • Brezkontaktni zagon vozila in identifikacija ključa: PV17
 • Elektronsko upravljanje ročne zavore v osebnem ali kombi vozilu: PV18 in PV19
 • Predelava hidravličnega mehanizma volana (mehčanje): PV21
 • Prilagoditev vozila za vožnjo z invalidskega vozička: PV22
 • Avtomatsko odpiranje vrat: PV23
 • Elektronsko upravljanje zavore in plina, volana in kompletno elektronsko upravljanje vozila preko upravljalne ročice: PV38, PV40 in PV41

PRIVEZOVALNI ELEMENTI ZA INVALIDSKI VOZIČEK

Za pritrjevanje invalidskega vozička v vozilu imamo dve možnosti. Prvo poteka prek talnih letev in varnostnih pasov, druga pa prek elektronskega sistema za pritrditev vozička.

Po seznamu prilagoditev:

 • Vgradnja letev: PV35
 • Varnostni pasovi na samonavijalnih retraktorjih: PV36
 • Elektronski mehanizem: PV37

Q'STRAINT

Q'Straint je priznano svetovno podjetje z izdelki za varno vožnjo potnikov na invalidskem vozičku. Izdelani so tako, da zagotavljajo najvišjo stopnjo kvalitete enostavnega in varnega pritrjevanja. Temeljijo na dolgoletnih izkušnjah in testih. Njihov slogan se glasi: PEOPLE WHO CARE.

OSEBNI POMOŽNI PASOVI

Namenjeni so stabilizaciji trupa in s tem udobni in varni vožnji. Pokončna drža je pomembna s stališča varnosti, saj lahko le tako varnostni mehanizmi v  avtomobilu pravilno odigrajo vlogo v ključnih situacijah.

Po seznamu prilagoditev:

 • Prilagoditev varnostnega pasu: PV25
 • Prilagoditev naslona za glavo: PV26

VARNOST OSEBE NA INVALIDSKEM VOZIČKU

Enako kot proizvajalce avtomobilov skrbi za varnost potnikov, nas skrbi za varnost osebe na vozičku. Zgledujemo se po originalnih pasovih v vozilu - uporabljamo tritočkovni varnostni pas.

Ta zagotavlja stabilnost pri odraslih osebah, ki lahko sedijo pokonci. Če temu ni tako, npr. pri otrocih ali nestabilnih osebah, za pripenjanje uporabljamo dodatne pasove prek prsi v obliki črke H.

V IN IZ VOZILA S POMOČJO VRTLJIVEGA SEDEŽA ALI POMOŽNEGA DVIGALA

Premeščanje oseb v vozilo in iz njega si lahko olajšate z vgradnjo vrtljivega sedeža. Ta se lahko le zavrti iz vozila (mehanska prilagoditev), lahko pa se tudi dviga in spušča (dvižni sedež).

Z uporabo vrtljivega sedeža se razbremenijo roke poškodovanca in hrbtenica spremljevalca. Poleg vrtljivega sedeža nudimo dvigalo za dvig osebe na sedež.

Seznam prilagoditev:

 • Prilagoditev sedeža - mehanska prilagoditev: PV24
 • Vrtljiv dvižni sedež: PV27
 • Dvigalo za dvig osebe na sedež: PV34

PREDSTAVITEV VRTLJIVEGA DVIŽNEGA SEDEŽA

Namestitev električnega vrtljivega sedeža je možna na voznikovo in sovoznikovo mesto. Omogoča optimalen položaj nog. Ustreza širokemu spektru vozil. Sedež je opremljen s CE certifikatom ter EMC in crash testiran, zato je homologacija enostavna. Primarno upravljanje sedeža je električno z možnostjo mehanskega delovanja  (emergency operation).

DVIGALO ZA DVIG OSEBE NA SEDEŽ

Vgradnja je možna v večino vozil, nosilnost je 150kg. Na listi prilagoditev vozil ga najdete pod PV34.

 

ZLOŽLJIVA KLOPCA OB AVTOMOBILSKEM SEDEŽU

Vgradnja je možna v večino vozil, uporaba pa je izredno enostavna in hitra. Lista prilagoditev vozil: PV48 in PV49

 

DVIGALA ZA DVIG INVALIDSKEGA VOZIČKA V VOZILO

Dvigala za dvig vozička ali skuterja v vozilo so lahko montirana na streho, v prtljažni prostor ali za prvim sedežem v vozilu.

 • Carolift 325 za majhne prtljažnike z nosilnostjo dvigovanja 82 kg.
 • Carolift 40, Carolift 90 in Carolift 140 z možnostjo dvigovanja od 40-140 kg. Omogoča dvigovanje za vozilom v prtljažni prostor. Kadar dimenzije vozila to omogočajo, je lahko dvigalo tudi za prvim sedežem.
 • Carolift 6000 in Carolift 6900 z nosilnostjo dvigovanja 181 kg. Omogoča bočno dvigovanje ob vozilu iz prtljažnega prostora.
 • Joey Lift za dvig invalidskega vozička ali skuterja v vozilo. Nosilnost dvigovanja je 159 kg.
 • Chair Topper za dvig ročnega vozička s strani v strešni prtljažnik, nosilnost je 20 kg.

Po seznamu prilagoditev:

 • Sistem za dvig vozička v avto: PV33

AVTOMATSKO ODPIRANJE VRAT

Drsna vrata z elektronskim mehanizmom in avtomatsko odpiranje vrat prtljažnika vam lahko enostavno olajšajo vsakodnevno uporabo invalidskega vozička.

Avtomatsko odpiranje vrat najdete na Listi prilagoditev vozil pod točko PV23.

TOP

Neškodljive piškotke z vašim dovoljenjem uporabljamo za boljše delovanje spletne strani in boljšo uporabniško izkušnjo. Predlagamo, da izberete možnost strinjam se, saj bo drugače spletna stran delovala počasneje. V kolikor bi si kasneje premislili, pa lahko piškotke kadarkoli izbrišete. več informacij

Neškodljive piškotke z vašim dovoljenjem uporabljamo za boljše delovanje spletne strani in boljšo uporabniško izkušnjo. Predlagamo, da izberete možnost strinjam se, saj bo drugače spletna stran delovala počasneje. V kolikor bi si kasneje premislili, pa lahko piškotke kadarkoli izbrišete. Če se z uporabo piškotkov ne strinjate, ne potrdite gumba "Strinjam se."

Zapri